Vrijwilligers

2 november 2022 Repost

IMG-20221027-WA0000


16 juni 2022 onze herhaalde oproep voor versterking van het team kunstschilders en het team gastheren/-dames


Wie komt ons team versterken?

Herkent u dit: u bent met pensioen en u geniet van uw rust, maar u mist ook de contacten, de gezelligheid op de werkvloer en u hebt nu eigenlijk teveel tijd over waar u nog geen invulling voor hebt gevonden?
Kom dan gerust eens kijken of praten bij “de Nachtwacht van Emmen” want ons vrijwilligersteam van gastheren en gastdames zoekt nieuwe collega’s. Enkele verhalen van vrijwilligers vindt u onder het hoofdstuk “vrijwilligers”. Voor extra informatie kunt u bellen met Bea Wolters 06-19877120 of mailen naar secretaris@denachtwachtvanemmen.nl


De rubriek “een vrijwilliger vertelt”

Onze duizendpoot Herry vertelt zijn eigen verhaal:

Tijdens de buurt barbecue in 2017 ben ik met buurman Fokke Wester in gesprek gekomen over het voornemen van hem en Harrie Visser om de Nachtwacht van Rembrandt na te schilderen, ergens op een locatie in Emmen.
Vanaf dat moment ben ik betrokken gebleven bij de nachtwacht en heb ik met Fokke destijds afgesproken dat hij mij op de hoogte zou houden van de ontwikkelingen omtrent hun plan. Ik heb in eerste instantie aangeboden als gastheer op te willen treden en om eventueel mee te helpen met kluswerkzaamheden.
 
De informatie bijeenkomst welke door Fokke en Harrie was georganiseerd in het Parc Centrum Sandur heb ik bijgewoond. Ook ben ik een keer gaan kijken in het Savannegebouw, waar de mestgeur je tegemoet kwam en de stal nog helemaal intact was. Fokke kwam al snel met een serieus plan, waar ik mij ook erg in kon vinden.
 
Zo werd er in september 2018 een kapitein Frans Banninck Cocq gezocht ter opluistering van de Uitmarkt met als doel het werven van vrijwilligers. Ik heb direct aangeboden die rol op mij te nemen. Het was een erg gezellige dag weet ik mij nog te herinneren. In deze rol heb ik mij kunnen ontwikkelen, onder andere in het geven van rondleidingen in het savannegebouw.
Veel heb ik over Rembrandt en de Nachtwacht gelezen en op TV gezien; ik heb zelfs een boek van onze dochter gekregen over het leven van Rembrandt en van hieruit mijn inspiratie opgedaan om het verhaal zo compleet mogelijk te kunnen vertellen aan de bezoekers van de stal.
 
De opstart van werkzaamheden voor het verbouwen van de giraffenstal tot een ruimte die geschikt zou zijn om de Nachtwacht van Rembrandt in na te schilderen was ergens augustus/september 2018. Samen met Fokke heb ik een klussengroep opgericht en met elkaar hebben we de klus geklaard. Zo zijn wij dan eind 2018, begin 2019 gestart met het project: het naschilderen van de Nachtwacht en het ontvangen van bezoekers in het Savannegebouw. Ik heb veel mensen in deze laatste jaren leren kennen; het is een gezellige club.
 
De stal is weer geopend voor publiek nadat er wederom enkele aanpassingen zijn gedaan in de Savannestal. Dit om ook het nieuwe project “de legende van Rembrandt” en de nageschilderde werken van Vincent van Gogh een plaats te geven.
 
Ik heb enorm veel plezier in alles wat ik doe bij de Nachtwacht van Emmen en hoop dit nog lang vol te houden.
Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.
 
Tot ziens in het Savannegebouw!
Herry Prinsen
Herry


 
In de rubriek “een vrijwilliger vertelt” vandaag het mooie verhaal van onze lieftallige gastdame Els:
 
In december 2018 was het denk ik, dat Klaas Jonker mij vroeg voor wat inspreek mogelijkheden van een film die gebruikt zou gaan worden voor de opening van “de Nachtwacht van Emmen”, het project waarvan ik later pas begreep dat zoveel anderen er ook hun bijdrage aan wilden gaan leveren.
Ik was later ook bij de feestelijke receptie voor de vrijwilligers , waar ook de film vertoond werd.
Door Klaas en Betty Jonker werd ik ook gewezen op de functie van gastvrouw/later traktant genaamd, waarin mijn ervaring met het geven van rondleidingen, kleine lezingen, etc. eigenlijk wel gebruikt kon worden!
Mijn eerste indruk was vooral de hartelijke en gezellige manier van omgang van de vrijwilligers onder elkaar! Schilders en andere gastdames en dito heren, de technische staf, bestuur; de sfeer stond mij bijzonder aan!
In verband met mijn ernstig zieke partner begon ik op de zaterdagochtend en dat was ook een heerlijk en gezellig team!
 
Na enige tijd kregen we, na wat lezingen, ook nog een onvergetelijke dag aangeboden met een prachtige touringcar naar het Rijksmuseum in Amsterdam alwaar we als Vips werden onthaald.
In groepen kregen we onder zeer deskundige begeleiding toelichting op zowel “onze” Rembrandt ” als ook toelichting op vele andere tijdgenoten. En daarna naar het mooie plaatsje Elburg met een gezellig diner als afsluiting! Ik vond het een onvergetelijke en nu dierbare herinnering .
 
Nu, na een paar periodes van sluiting door Corona , is mijn enthousiasme voor dit project, maar zeker ook voor deze grote groep mensen nog steeds heel groot en zelfs gegroeid!
Graag weer gauw open zodat “onze stal” weer toegankelijk is voor alle disciplines van deze fijne club vrijwilligers, maar natuurlijk ook voor de vele belangstellenden. Dit zijn niet alleen Emmenaren, maar zeker ook vele bezoekers van verder weg!
 
Het is een goede reclame voor Emmen en voor de Kunst; de amateurkunst met name en deze mag ook wel eens in het zonnetje gezet worden!
Dank aan alle prachtige en kundige vrijwilligers in welke discipline dan ook!
Ik ben trots om hier ook mijn bescheiden bijdrage aan te mogen leveren!
 
Gauw tot ziens in “onze stal!”
 
Els Collignon
Els


Lijst van vrijwilligers van maart 2021 tot heden

Schilders

Fenny Thedinga, Geert Joling, Marga Orgiu, Aly Nijland, Agnes Tienstra, Jantje Hartman, Jinkie Bruinewoud, Piet Morssink, Jacqueline Tjaberings, Jurrie Eelsing, Sjoertje Klomp, Frida Snel, Emmy de Jonge, Jan Schreiner, Manny van den Berg, Hans Folkerts, Eize Reinders, Jan Folkert Pietersen, Helen Oudman, Mini van Haren Middeljans, Greet Tamminga, Hanny Zimmer, Edwin Groenewold, Hermina Beerling, Jan Willem van Steenpaal, Erna Schipper, Hendrik Zwart, Janny Doek, Aly Klaren, Jan de Lange, Simone Harmsen, Jeannet Boverhof, Ellen Vissia,  Jackeline Tjaberings, Tineke Haandrikman, Pauline Jonker Gerard van Amstel en Marjan Hoekstra.

Traktanten

Herry Prinsen, Fenny Eelsing, Marja Letteboer, Gea Morssink, Els Collignon, Gea Santing, Margreet Joling, Geke Schiphorst, Ap Klein, Loes Masseree, Grietje Dorenbos, Dian Wolthuis, Hilda Brandsma, Hilda Schutten, Lidy Passier, Elly Schokkenbroek, Klaas Zimmer en Henk Teuben                                                                   

Overige vrijwilligers

Gerrit Posthuma, Jan Thedinga, Henk Sikkenga, Geert Oostwoud, Jan Tienstra, Joop de Jonge, Maaike Zwaagstra, Leny Westra, Edmond Letteboer en Albert Wolters


De werkgroepen van stichting “de Nachtwacht van Emmen” 

Alvorens de eerste penseelstreek op het doek kan worden gezet hebben een aantal enthousiaste vrijwilligers al gedurende langere tijd zich bijna dagelijks ingezet. Deze bevlogen vrijwilligers houden zich o.a. bezig met de verbouwing van het Savannehuis, het werven van sponsoren en fondsen, de inrichting van het Savannehuis, financiële- en juridische zaken, PR en communicatie en wellicht het meest belangrijk: het creatieve gedeelte van het project. Dit alles onder de bezielende leiding van een projectleider. Voor alle genoemde zaken zijn werkgroepen ingesteld en graag stellen we deze aan u voor:

 • Fokke Wester, projectleider
 • Herry Prinsen, facilitaire zaken
 • Herry Prinsen, coördinator traktanten
 • Edmond Letteboer, sponsorwerving
 • Albert Wolters, sponsorwerving
 • Maaike Zwaagstra, planning schilders en traktanten
 • Geert Joling, creatief leider
 • Herry Prinsen, kapitein Frans Banninck Cocq
 • Bea Wolters, PR & activiteiten
 • Leny Wester, activiteiten
 • Helen, Hilda, Margreet, Nanki en Ellen, PRAC groep
 • Agnes Tienstra, inrichting exposities
 • Marga Orgiu, inrichting exposities
 • Erwin Bouland, Rembrandt deskundige
 • Jeroen Zijlstra, schrijver

Lijst van vrijwilligers van 2018 tot december 2020

Shirley Bonenberg, Marco Wolters, Fenny Thedinga, Wubbo Peper, Geert Joling, JB de Boer, Ineke Stevens Tijdeman, Marga Orgiu, Aly Nijland, Ria Pool, Marion Verdiesen van Hengel, Nanki Tiek Enzing, Agnes Tienstra, Herry Prinsen, Bea Wolters, Yvonne Bos, Anneke Ahlen, Jaap v.d.Veen, Rob Wilhelm, Harrie visser, Fokke Wester, Joke Kluit, Jantje Hartman, Jinkie Bruinewoud, Piet Morssink, Coby Dijkema, Jeanine Liefkens, Jackeline Tjaberings, Pauline Jonker, Hans van der Velde, Gerrit Posthuma, Frans van Woudenberg, Tanja Schepers, Henk Sikkenga, Betty Jonker, Maaike Zwaagstra, Joop Luit, Jurrie Eelsing, Fenny Eelsing, Brigitte Hammes, Miranda Sluiter, Marja Letteboer, Sjoertje Klomp, Bouke Haanstra, Marieke Pallada, Frida Snel, Emmy de Jonge, Jan Schreiner, Manny van den Berg, Hans Folkerts, Eize Reinders, Ellen van de Velde, Janine Renate van den Berg, Marijke van Roosdij, Gea Morssink, Klaas Jonker, Folkert Jan Pietersen, Helen Oudman, Mini van Haren-Middeljans, Peter Bron

Locatie Savannestal, Rensenpark, Hoofdstraat 18, 7811EP Emmen Telefoon 0619877120 E-mailadres info@denachtwachtvanemmen.nl Openingstijden donderdag, vrijdag, zaterdag 13.00 - 16.30 uur en koopzondagen 13.00 - 16.30 uur
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close