berichten

 


Emmen, 7 september 2019

De culturele markt was vandaag voor ons een groot succes!!Even na 17.00 uur (sluitingstijd) kwam de 1300ste bezoeker binnen. Het is een record aantal bezoekers op 1 dag. Grote dank aan kapitein Frans Banninck Cocq, de schilders en de traktanten van vandaag die alle belangstellenden gastvrij hebben ontvangen.


Emmen, 5 september 2019

Ook wij doen mee‼️

Met Rabo ClubSupport investeren we als coöperatieve bank een deel van onze winst in lokale clubs en verenigingen. Rabobank Emmen-Coevorden stelt dit jaar € 100.000,- beschikbaar.

Als lid van jouw Rabobank kun je vanaf ♦️27 september ♦️stemmen op jouw favoriete vereniging of stichting.
Noteer het alvast in je agenda want…….iedere stem telt!
Alvast bedankt.


Emmen, 3 september 2019

In tegenstelling tot eerdere berichten staan wij niet met een stand op de cultuurmarkt, maar zijn wij gewoon open en nodigen wij u van harte uit even bij ons binnen te lopen.
U vindt “de Nachtwacht van Emmen” in het Savannegebouw, aan de achterkant van het Rensenpark.

50856907_1886022984853058_7159039398086967296_o
plattegrond Rensenpark

Emmen, 31 augustus 2019

Voor de Rembrandt liefhebber die van lezen houdt: een nieuwe roman van Simone van der Vlugt: “Schilderslief”
(dank je wel voor de tip Clara)
schilderslief


Emmen, 28 augustus 2019

Voor de Liefhebbers:

Rineke Dijkstra – Night Watching
5 september t/m 3 december 2019

Night Watching, Rineke Dijkstra
Night Watching, de nieuwe filminstallatie van Rineke Dijkstra, is vanaf 5 september te zien in de Eregalerij van het Rijksmuseum. In de film kijken veertien groepen naar Rembrandts Nachtwacht en reageren op hun eigen manier. Dijkstra draaide Night Watching op zes avonden in de Eregalerij recht voor De Nachtwacht zodat de geportretteerden een indringende ervaring van het schilderij zouden krijgen. Het schilderij zelf blijft buiten beeld.
Dijkstra maakte Night Watching op uitnodiging van het Rijksmuseum en is mede mogelijk gemaakt door Joep en Monique Krouwels / Rijksmuseum Fonds.


Emmen, 24 augustus 2019

Morgen is het weer koopzondag in Emmen en zijn wij OPEN van 13.00 tot 17.00 uur.


Emmen, 23 augustus 2019

Kapitein Frans Banninck Cocq en projectleider Fokke Wester zijn aanwezig bij de opening van de expositie “Drenthe & de Gouden Eeuw”. De expositie wordt geopend door wethouder Robert Kleine met assistentie van onder andere Kapitein Frans Banninck Cocq. De expositie is gehuisvest in museum collectie Brands in Nieuw Dordrecht en is te bezoeken tot 31 januari 2020.


Emmen, 22 augustus 2019

Vandaag is kanjer Sven onze junior traktant. Onder supervisie van Herry zal hij proberen alle vragen over de Nachtwacht te beantwoorden.


Emmen, 18 augustus 2019
welkom1


Emmen, 15 augustus 2019

Komt u ook eens kijken bij de Nachtwacht van Emmen?

Helaas zit het weer niet mee en zijn de voorspellingen voor het komend weekend niet florissant. Wilt u er toch op uit? Kom dan eens kijken in het Savannegebouw in het Rensenpark Emmen waar amateur schilders een kopie schilderen van de Nachtwacht. Traktanten ontvangen u hartelijk en staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Dit weekend zijn wij geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
regen


Emmen, 13 augustus 2019

In verband met grote publieke belangstelling zijn wij aanstaande zondag ook geopend. U bent van harte welkom van 13.00 tot 17.00 uur in het Savannegebouw in het Rensenpark Emmen. De toegang is gratis.


Emmen, 10 augustus 2019

We hebben beslist niet te klagen over belangstelling. Ook politieagenten uit Emmen lopen regelmatig even binnen.
20190810_140507 politie en nachtwacht


Emmen, 5 augustus 2019

Wie komt ons enthousiaste team van schilders versterken op de zaterdagen en/of zondagen?
Heb je interesse, stuur dan een berichtje naar info@denachtwachtvanemmen.nl
schilderspallet bewerkt 1


Emmen, 19 juli 2019

Mevrouw Hillegonda van der Zwan uit Turnhout werd derde door deelname aan een enerverende quiz tijdens de finale van de Drentse Fiets4daagse. Het officieel gecertificeerde deel schilderij van de Nachtwacht werd uitgereikt door kapitein Frans Banninck Cocq.Emmen, 18 juli 2019

♦️Vandaag is onze “kleine” held Sven uw gastheer♦️
Sven, leerling in groep 6 van openbare basisschool “De Runde” in Emmer Compascuum, heeft in maart van dit jaar een spreekbeurt gehouden over “de Nachtwacht van Emmen”. Hij heeft dit voor zijn hele klas op locatie, in het Savannegebouw in het Rensenpark, gedaan onder toeziend oog van kapitein Frans Banninck Cocq. Ook de pers was hierbij aanwezig. Inmiddels is Sven met een goed rapport over naar groep 7👍
Sven is erg geïnteresseerd in ons project en zou graag alle dagen dat wij zijn geopend even komen kijken.
Als waardering hiervoor mag Sven vandaag met gastheer Herry een dagje meelopen. Wij wensen Sven vandaag heel veel succes en plezier.
20190406 gastheer Sven


Emmen, 17 juli 2019

De Nachtwacht van Emmen doet als themapost mee aan de fiets4daagse op vrijdag 19 juli
Programma Drentse Fiets4daagse, locatie Emmen:
🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️🚴‍♂️
Vrijdag 19 juli
Om op deze dag van de vele activiteiten/bezienswaardigheden te kunnen genieten, raden wij u aan op tijd te vertrekken . Zo kunt u o.a. een bezoekje brengen aan De Molen in Emmer-Compascuüm. U kunt hier zien hoe meel gemaakt wordt.
In de bossen van Ter Apel vindt u een wondere wereld vol spanning en avontuur. Beleef de fantastische sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Wonderwereld biedt plezier voor jong en oud. Sprookjes, speurtochten, speellandschap en veel bijzondere dieren.
Via Heli Holland waar u een kijkje in de hangars kunt nemen en meer te weten kunt komen over helikopters, gaan we naar het Rensenpark.
THEMAPOST “de Nachtwacht van Emmen”
Een groep enthousiaste amateurschilders en autodidacten is op 17 januari 2019 gestart met het één op één naschilderen van de Nachtwacht onder de naam “De Nachtwacht van Emmen“. Dit op onbezoldigde basis en onder begeleiding van professionele schilders.
Het is erg interessant om te zien hoe dit werk gerealiseerd wordt en vooral wat er aan vooraf gaat.


Emmen, 12 juli 2019

Een mooi artikel over het Rensenpark in de ANWB Kampioen, editie juli 2019
artikel kampioen juli 2019


Emmen, 8 juli 2019

Restauratie De Nachtwacht in Rijks van start

Vandaag is de restauratie van de Nachtwacht in het Rijksmuseum van start gegaan en u kunt dit achter glas in het Rijksmuseum of online volgen.

In Emmen zijn we op de goede weg met het schilderen van een exacte kopie van de Nachtwacht. In januari van dit jaar zijn we officieel van start gegaan met een enthousiaste groep vrijwilligers waaronder amateur schilders, gastheren en gastdames en ook heel veel andere vrijwilligers zoals het klusteam, de facilitaire medewerkers, fondsenwervers, etc. Dankzij enkele sponsoren konden we in januari starten, maar inmiddels dragen veel sponsoren ons een warm hart toe en hebben we zelfs iedere maand een nieuwe “sponsor van de maand”.

Ook over het grote aantal bezoekers hebben we niet te klagen. Deze bezoekers geven een extra dosis energie en motivatie waardoor we proberen continue ons best te doen om perfectie na te streven.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u ook eens komen kijken? U bent van harte welkom in het Savannegebouw in het Rensenpark Emmen op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op koopzondagen van 13.00 tot 17.00 uur.
De toegang is gratis.

U kunt ons ook via onze Facebookpagina en onze website http://www.denachtwachtvanemmen.nl volgen.


Emmen, 28 juni 2019

Wij feliciteren onze buurman Ingo Leth Art met de selectie van zijn kunstwerk voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt.Emmen, 17 juni 2019

Het Rensenpark is op 22 en 23 juni GESLOTEN.

Emmen, 16 juni 2019

Wij mochten een gedeelte van een gezellige familiedag invullen. Kapitein Frans Banninck Cocq en creatief leider Harrie Visser gaven uitleg over het project en over het beroemde schilderij “de Nachtwacht”. Na een rondleiding in de expositieruimte was het zwoegen geblazen op het tekenen van een selfie onder de bezielende begeleiding van de kapitein en Harrie. Al met al een hele gezellige familiedag.


Emmen, 16 juni 2019

De financiële stand van zaken kunt u aflezen op het nieuwe bord in het Savannegebouw. Deze stand wordt maandelijks bijgehouden. Wij zijn blij met iedere sponsor of donateur!
Wilt u een donatie doen, dan kan dit via ons pinapparaat in het Savannegebouw. Natuurlijk kunt u ook een bedrag overmaken op onze bankrekening welke staat vermeld op de website: http://www.denachtwachtvanemmen.nl
Alvast heel erg bedankt!
IMG-20190614-WA0001


Emmen, 13 juni 2019

Onder het kopje “ANBI” vindt u de getekende jaarrekening 2018.


Emmen, 10 juni 2019

Vandaag zijn wij geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.


Emmen, 2 juni 2019

Gistermiddag zijn er opnames gemaakt door een filmploeg in verband met een documentaire over Emmen. Eind van het jaar zal deze documentaire worden uitgezonden door EO.


Emmen, 22 mei 2019

Gisteravond voor onze vrijwilligers en hun familie in het Savannegebouw de try-out van de lezing met als titel “Rembrandt, een zoektocht naar de meester” 3x een groot applaus na afloop geeft wel aan hoe enthousiast iedereen was. 👍👍👍


Emmen, 20 mei 2019

Zo ver zijn we nu………en zo moet het gaan worden. We hebben er alle vertrouwen in dat de Nachtwacht van Emmen (bijna) net zo mooi gaat worden als de echte Nachtwacht. Dit dankzij de enthousiaste inzet van onze zeer gemotiveerde amateur schilders, gastheren en gastdames, ons klusteam, alle andere vrijwilligers die “achter de schermen” aan het project meewerken en last but nog least onze kapitein Frans Banninck Cocq.
Ben je ook enthousiast en zou je ook in ons team bijvoorbeeld de functie van gastheer of gastdame willen vervullen? Aarzel dan niet en stuur via Facebook even een pbtje of stuur een berichtje naar info@denachtwachtvanemmen.nl
Alvast bedankt.


Emmen, 12 mei 2019

De Nachtwacht van Emmen feliciteert FC Emmen.
FC Emmen speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. De club die dit jaar debuteert in de Eredivisie rekende af met bekerfinalist Willem II: 3-2.
1200px-FC_Emmen_logo.svg


Emmen, 8 mei 2019

Niet alleen in Emmen en omstreken hebben we veel aandacht van de media mogen ontvangen bij de 10.000ste bezoeker, maar ook in de krant in Heemstede wordt er aandacht aan besteed. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.
Heemsteder krant


Emmen, 6 mei 2019

De expositieruimte is opnieuw ingericht met schilderijen van onze vrijwilligers.


Emmen, 2 mei 2019

Vanmiddag rond 13.30 uur hebben wij de 10.000ste bezoeker op feestelijk wijze welkom geheten. Bas Limonard was de gelukkige. Bas komt uit Heemstede en is hier met zijn 2 zonen op vakantie. Naast een grote bos bloemen en een oorkonde werden hem 2 toegangskaarten voor Wildlands overhandigd. Deze kaarten zijn door Wildlands gratis ter beschikking gesteld.
De persoonlijke oorkonde werd op locatie ingevuld en ondertekend door projectleider Fokke Wester en creatief leider Harrie Visser. Alles werd vastgelegd door onze huisfotograaf Wiebe, radio en TV Drenthe, een reporter van de rubriek “op Tjak” van RTV Drenthe en door ZO34.


Emmen, 28 april 2019

Op vrijdag 19 juli fungeren wij als themapost voor de Drentse fiets4daagse. Alle sportievelingen zijn dan van harte welkom in het Savannegebouw alwaar enkele van de grote groep amateurschilders bezig zullen zijn met het naschilderen van de Nachtwacht. Als promo is een slideshow gemaakt van al onze activiteiten tot nu toe . Deze kunt u vanaf heden zien op onze facebookpagina.


Emmen, 28 april 2019

Vandaag zijn wij van 13.00 tot 17.00 uur geopend. U bent van harte welkom. Gratis toegang.
58380361_2001026016686087_7683482701956907008_o


Emmen, 23 april 2019

57605232_2176678752417713_1391129856950927360_o


Emmen, 22 april 2019

Wij zijn vanmiddag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. U bent van harte welkom. Toegang gratis.
bordje open

Emmen, 19 april 2019

Draagt u ons een warm hart toe en wilt u ons financieel steunen? In het Savannegebouw staat een pinapparaat; de gastdame/heer helpt u graag, maar u kunt ook op banknummer NL94 RABO 0325 4693 50 ten name van stichting de Nachtwacht van Emmen uw donatie overmaken. Wij zijn met iedere euro al blij.
Alvast bedankt‼️


Emmen, 19 april 2019

Het bestuur van stichting “de Nachtwacht van Emmen” wenst u fijne feestdagen. Eerste en tweede paasdag zijn wij gesloten.
paasdagen


Emmen, 17 april 2019

Tijdens een bijeenkomst van de vrijwilligers is op democratische wijze besloten dat de gastdames en gastheren in het vervolg “traktanten” worden genoemd. Dit is een verwijzing naar het verleden. Traktant betekent “onthaler”.


Emmen, 11 april 2019

Wij zijn de Provincie zeer erkentelijk voor deze bijzonder grote financiële bijdrage van 5000 euro aan ons project.
20190411 krantenbericht subsidie van de Provincie
artikel Dagblad van het Noorden 11 april 2019


Emmen, 5 april 2019

De nieuwe folders zijn klaar, met dank aan drukkerij Hemel in Erica. Voor een filmpje over het vouwproces van de folders verwijs ik u naar onze Facebook pagina.


Emmen, 30 maart 2019

Met dit prachtige voorjaarszonnetje 🌞 wilt u vast vandaag of morgen een ommetje maken of lekker met de fiets er op uit. Een mooie plaats voor een rustmomentje is het Rensenpark. In dit prachtige park kunt u lekker uitrusten op een mooi opgeknapt bankje en genieten van de natuur, maar daarnaast biedt het Rensenpark u nog veel meer om van te genieten zoals bijvoorbeeld mooie kunst op verschillende locaties en een kinderboerderij. Heerlijk eten of gezellig thee drinken behoort tevens tot de mogelijkheden. Wat ook beslist de moeite waard is, is een bezoek brengen aan “de Nachtwacht van Emmen” in het Savannegebouw. Vandaag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang. Meet informatie vindt u op de website: http://www.denachtwachtvanemmen.nl
fietsen


Emmen, 25 maart 2019

Een mooi bericht in Oogmode Katern “Bij Maarten”. Bij Maarten is sponsor van ons project.
20190325 Krant Bij Maarten


Emmen, 13 maart 2019

“OP TJALK”
Aaldert Oosterhuis, Erwin Kikkers en Robbert Oosting van RTV Drenthe rijden de hele provincie door op zoek naar de mooiste belevenissen en bijzondere verhalen. Vandaag gaan zij naar het Savannegebouw waar Sven vandaag een spreekbeurt houdt over “de Nachtwacht van Emmen”. Sven is live op de radio te horen in de uitzending “met Anouk door de morgen” tussen 10.00 en 10.30 uur.


Emmen, 12 maart 2019

Artikel Dagblad van het Noorden

“Twee jaar lang sleutelen in het voormalige dierenpark Emmen aan de replica van de Nachtwacht”  geschreven door freelance verslaggever Marjolein Kaas

In de giraffestal van het voormalige Dierenpark Emmen werken 45 amateurschilders aan een replica van De Nachtwacht, het beroemdste schilderij van Rembrandt. Dat trekt flink wat bekijks. ‘We zien het groeien.’

Ook Rembrandt van Rijn had hulp bij het schilderen van zijn meest bekende schilderij: De Nachtwacht, dat hij in 1642 afleverde. Niet gek, het originele doek was iets van 20 vierkante meter!
In Emmen is een groep van 45 amateurschilders bezig met een waar huzarenstukje: in de voormalige giraffestal van wat eens het Emmer Dierenpark was, maken zij een complete kopie – op ware grootte – van het dynamische groepsportret van de Amsterdamse Schutterij. En ze trekken met dit openbare evenement veel bezoekers die de vorderingen met grote interesse volgen, met als voorlopig record achthonderd bezoekers op een koopzondag.

‘Leuk om na te maken’
Emmenaar Harrie Visser (74) had in Dagblad van het Noorden in 2017 een foto gezien van het fameuze schilderij en bedacht opeens: ,,Leuk om dat na te maken met véél mensen en dan zo dat iedereen het kan volgen.” De voormalige docent beeldende kunst van het Drenthe College – en nog steeds actief in schilderclubs – kreeg al snel een enthousiaste groep mensen mee. Ook partijen als de gemeente Emmen en de provincie werkten mee, net zoals tal van ondernemers en lokale en landelijke fondsen.

Kijkje nemen?
Bezoekers zijn welkom in het voormalige Savannegebouw in het Rensenpark, op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op koopzondagen. Meer informatie is te vinden op de website http://www.denachtwachtvanemmen.nl.

Er kwam er een formele stichting en in 2018 werd het benodigde schilderdoek in Italië besteld. ,,Uit één stuk, stevig want dubbelgeweven’’, doceert Visser. Wat dat betreft hebben de Emmer schilders het beter voor elkaar dan Rembrandt zelf, die het moest doen met kleinere stukken doek die aan elkaar moesten gezet. Begin januari gingen de eerste verftubes open.

Project valt samen met Rembrandtjaar
Dat het project samenvalt met het Rembrandtjaar, waarin landelijk de 350 sterfdag van de schilder wordt herdacht, blijkt een gelukkig toeval. Dat overigens wél leidde tot veel interesse van lokale en landelijke media.

Op de grond liggend werd het doek van ruim 5 x 4 meter in 63 blokken verdeeld en werden de contouren van het schilderij ‘doorgedrukt’. Nu hangt de schets in de hoge en lichte stal en werken de schilders aan de portretten. De bakjes voor de likstenen voor de giraffen hangen nog op zo’n drie meter hoogte, als eerbetoon aan de oorspronkelijke bewoners van dit bijzondere atelier.

De schilders werken volgens een strak roulatieschema om de beurt op een steiger, ze komen een paar dagdelen per maand aan de beurt. ,,Het project is een enorme uitdaging”, meldt secretaris Bea Wolters (60), ,,Want niemand heeft ooit met 45 anderen aan één schilderij gewerkt.
En het moet er natuurlijk wel als één geheel uitkomen.” Dat betekent veel overleg, vergaderen en oefenen onder leiding van Visser: ze doen het allemaal graag. Bea Wolters gaf zich meteen op de eerste informatieavond al op als vrijwilliger . ,,Ik wilde wat leuks gaan doen en mensen leren kennen: dat is goed gelukt”, lacht ze.

Bezoekers kunnen vlakbij het doek komen
Eén van de schilders is Fenny Thedinga (71) uit Emmen: een kennis tipte haar. ,,Ik werkte altijd abstract en niet met olieverf: nu maak ik hier portretten en ik vind het geweldig”, straalt ze hoog op de steiger. ,,Superleuk om met méér mensen te werken, moeilijk maar prachtig, en de samenwerking is enorm leuk, we leren hier veel.” Haar collega Jantje Hartman (65) uit Klazienaveen neemt de penselen van haar over: er kan maar één schilder tegelijk aan De Nachtwacht werken.
Vaak oefenen andere schilders ook elders in de ruimte, op kleine doeken, zodat ze op hun moment suprême beter beslagen ten ijs komen. ,,Het is hartstikke leuk: we maken met zijn allen hier iets heel groots en ik ben er zo mooi een middag uit.”

Het naschilderen van Rembrandts meest beroemde werk trek veel bekijks.
Bezoekers kunnen tot vlak bij het doek komen, of het grotere geheel van meer afstand vanaf de oorspronkelijke hooizolder bekijken. Van daaruit wordt ook na elke schildersessie een foto gemaakt om de vorderingen vast te leggen. Gastdames en –heren geven graag uitleg over het project, er is een film en een wisselende expositie van het privéwerk van de schilders en de ‘oefenstukjes á la Rembrandt’. De schatting is dat er in totaal zo’n 3500 uren opperste schildersconcentratie nodig is om het doek te voltooien. Visser: ,,We rekenen daarom op een werkperiode van zo’n twee jaar.”

‘Amsterdam is een beetje ver’
Pál voor het doek staat een bankje. Margreet (69) en Kor Post (75) kijken hier vandaan zichtbaar vergenoegd naar het werk. ,, We komen om de paar weken even kijken”, zo meldden ze. ,,Het is een mooi initiatief. Amsterdam is een beetje ver voor om de echte Nachtwacht te zien en zo zien we tóch mooi hoe zo’n schilderij is opgebouwd. We zien het groeien.” De familie Post hoopt dat het doek in Emmen blijft en een mooie plek zal krijgen.
Even later wordt hun plaats ingenomen door Simone Kracht (46) uit Klazienaveen en zoon Dani (20). Niet toevallig: ze komen even kijken hoe hun moeder/oma Jantje Hartman het doet. ,,Ze kletst ons de oren van het hoofd over dit project”, grinnikt Dani, die toevallig onlangs de échte Nachtwacht bewonderde. ,,Goeie timing en leuk dat we haar zo bezig zien aan mooi project”, vult Simone aan.


Emmen, 10 maart 2019

Recent hebben we een oproep gedaan voor de aanvulling van ons team gastdames en gastheren. Inmiddels hebben enkele nieuwe vrijwilligers zich aangemeld, maar het team is nog niet compleet.
De primaire taak van een gastdame of gastheer is het ontvangen van het publiek. Daarnaast kan je invulling geven aan deze functie door bijvoorbeeld iets te vertellen over de Nachtwacht en op welke manier de schilders de Nachtwacht aan het naschilderen zijn. Ook een rondleiding geven in de expositieruimte of het attenderen op een prachtig overzicht vanaf het bordes en het attenderen op ons pinapparaat voor donaties behoren tot de mogelijkheden om je rol als gastdame of gastheer op een goede en enthousiaste manier in te vullen. Je draait mee in een fantastisch team van vrijwilligers. Een team waarin inmiddels hechte vriendschappen uit zijn ontstaan, een team wat met elkaar bezig is aan een fantastisch project:
“de Nachtwacht van Emmen”.
Aarzel niet en geef je op als gastdame of gastheer via info@denachtwachtvanemmen.nl.
Heb je toch nog twijfels en vind je het prettig om eerst eens een dagdeel mee te lopen, dan behoort dat uiteraard tot de mogelijkheden.


Emmen, 7 maart 2019

Vandaag mochten wij fotojournalist Jan Anninga en Marjolein Kaas, freelance verslaggever voor Dagblad van het Noorden, verwelkomen voor het maken van een reportage over de voortgang van “de Nachtwacht van Emmen. Naast enkele schilders en leden van de organisatie, zijn ook een aantal belangstellenden aan het woord gekomen en voor de lens geweest.


Emmen, 4 maart 2019

Vandaag wordt de vloer in het Savannegebouw voor een deel geëgaliseerd. Dit wordt uitgevoerd en gesponsord door Rotary Emmen-Monarch. Wij zijn de Rotaryclub hiervoor zeer erkentelijk‼️ Tevens dank aan de Emmense Uitdaging; zij hebben de Rotaryclub met onze stichting in contact gebracht.


Emmen, 27 februari 2019

Vandaag ontvingen wij een berichtje van Sven in onze digitale brievenbus. Sven gaat een spreekbeurt houden over “de Nachtwacht van Emmen” en hij vroeg ons om extra informatie.
Wij vinden het geweldig👍👍 dat Sven een spreekbeurt gaat houden en sturen hem natuurlijk graag (via een pb📧) alle informatie en foto’s toe die hij nodig heeft. Wij wensen Sven heel veel succes🍀 met zijn spreekbeurt‼️
onze topper Sven


Emmen, 24 februari 2019

Fantastisch mooi lenteweer en koopzondag geeft vandaag een record aantal (ruim 800) bezoekers.
We zijn helemaal overdonderd, maar uiteraard enorm blij met dit grote succes van “de Nachtwacht van Emmen”.


Emmen, 15 februari 2019

In verband met het grote aantal bezoekers zijn wij op zoek naar extra gastdames en gastheren. Heb je zin om mee te draaien in een enthousiast team van vrijwilligers……….…aarzel dan niet en stuur even een berichtje ✍️naar info@denachtwachtvanemmen.nl
gastvrouw


Emmen, 15 februari 2019

Gisteren stonden creatief leider Harrie Visser en projectleider Fokke Wester “Op de Stip” in de programma’s Koffietijd en 5 Uur Live op RTL4.

https://www.koffietijd.nl/Een-replica-van-Rembrandt

Bent u nieuwsgierig geworden naar “de Nachtwacht van Emmen” ; u kunt de amateur schilders aan het werk zien in het Savannegebouw op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en op koopzondag van 13.00 – 17.00 uur. Tevens is er in het Savannegebouw een expositie van eigen werk van de schilders. Het geheel is gratis toegankelijk.
U bent van harte welkom.


Emmen, 14 februari 2019

Op Valentijnsdag, de dag van de liefde, werden er romantische foto’s gemaakt van een prachtig bruidspaar. Ook bij “de Nachtwacht van Emmen” werd een foto van het kersverse bruidspaar, staande voor het imposante doek, gemaakt.
20190214_152321 bruidspaar


Emmen, 13 februari 2019

Morgen, 14 februari 2019 komt
“de Nachtwacht van Emmen” op tv bij RTL4 in de volgende programma’s:
Koffietijd 10.00 tot 11.00 uur
RTL Live 17.00 tot 18.00 uur
Niet vergeten te kijken of op te nemen📌.
reminder


Emmen, 13 februari 2019

Draagt u ons een warm hart toe en wilt u ons financieel steunen? Bij ons kunt u uw donatie doen door middel van mobiel pinnen.


Emmen, 11 februari 2019

In het Rensenpark in Emmen hebben gisteravond vijfhonderd mensen de eerste Emmemoriam gedenktocht bezocht. Emmemoriam is een route door het park voor iedereen die iemand mist en wil herdenken.
Langs de geheel verlichte route vonden diverse activiteiten plaats zoals live-muziek met onder meer zangeres Isa Zwart en pianist Bas Stoker. Het Stadstheater was ingericht als gedenkplaats. Ook “de Nachtwacht van Emmen” had haar deuren geopend.
Hoogtepunt van de tocht was het plaatsen van een kei door deelnemers in het park. De naam van de overledene kon men op de kei aanbrengen en deze neerleggen op een speciale herinneringsplaats. Deze plek zal de eerste maanden in het Rensenpark zijn en de kei krijgt daarna een parmante bestemming op het toekomstige natuurbegraafpark Oeverse Bos.


Emmen, 9 februari 2019

Vanmiddag, 15.30 uur mochten wij al onze 1000ste bezoeker ontvangen🎉. Wat zijn we blij, dankbaar en trots.


Emmen, 9 februari 2019

Noteer alvast in je agenda:
14 februari RTL 4:
10.00 – 11.00 uur koffietijd en
17.00 – 18.00 uur RTL Live.
De opnames die recent bij ons zijn gemaakt voor het item “de Stip” worden dan uitgezonden. Kijken dus!


Emmen, 7 februari 2019

Vandaag werden we verrast door beroemd bezoek: zanger Bouke (www.bouke.nu) kwam zomaar binnen lopen.
IMG_20190207_131321_resized_20190207_035835622


Emmen, 4 februari 2019

Emmen, 31 januari 2019

Door sneeuw en files in het midden van het land was het team van RTL4 verlaat waardoor we niet in de uitzending van koffietijd zijn gekomen. Opnames van het item “op de stip” zijn gemaakt en worden op een later tijdstip (dus niet meer vandaag om 17.00 uur) uitgezonden. We houden u op de hoogte wanneer het wel wordt uitgezonden.


Emmen, 30 januari 2019

Ook de tweede nieuwsbrief is uit. Ontvangt u deze nog niet automatisch? U kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief op deze website onder het kopje “Nieuwsbrief”.


Emmen, 30 januari 2019

Morgen komt RTL4 op bezoek en zijn we live op tv in het programma “koffietijd” tussen 10.00 en 11.00 uur.
In de middag, vanaf 17.00 uur, zijn we met het item
“op de 🔴” te zien in het programma “5 uur Live”.
Dit alles op RTL4. Kijken dus‼️


Emmen, 25 januari 2019

Ondanks de sneeuw en de gladheid kwamen er ook vandaag veel mensen even binnen lopen bij de Nachtwacht van Emmen.


Emmen, 19 januari 2019

Gepubliceerd op Facebook door Bea Wolters
Vanmiddag heb ik zelf als “toevallige” voorbijganger mogen ervaren hoe leuk het is om even binnen te lopen bij “de Nachtwacht van Emmen”. Met mij vele belangstellenden die bewust of gewoon spontaan binnen komen lopen en worden ontvangen door een vriendelijke gastdame die hen op plezierige wijze wegwijs maakt in het Savannegebouw.
Het is bijzonder interessant om te zien hoe 2 schilders geconcentreerd bezig zijn met het naschilderen van de Nachtwacht. Enkele vrijwilligers zijn bezig alles extra goed op orde te maken nu het schilderij is opgedeeld in segmenten en in de expositieruimte hangen de schilderijen die zijn gemaakt door de (amateur) schilders. Deze schilderijen zijn stuk voor stuk meer dan het bekijken waard. En dan is er nog een boeiende film over het ontstaan van “de Nachtwacht van Emmen”. Deze is gemaakt door Klaas Jonker.
De meeste mensen vertrekken erg enthousiast; sommige zetten eerst nog iets in het gastenboek en beloven snel een keer terug te komen.
Er hangt een fijne gastvrije sfeer, alle vrijwilligers zijn enthousiast en doen hun best. Ik ben er trots op deel uit te mogen maken van deze fantastische organisatie.


Emmen, 18 januari 2019

De Nachtwacht van Emmen is 1 van de 3 winnaars van de actie van Univé: “Mijn Goede Doel Dichtbij 2018”
De cheque werd tijdens de officiële opening op 11 januari jl. uitgereikt aan Fokke Wester en Harrie Visser door mevrouw Janine Weinans, Univé Emmen.
Zo komt uw goede doel écht dichtbij!
Kent u een goed doel bij u in de buurt waarvan u vindt dat het een steuntje in de rug kan gebruiken? Wijs deze organisatie dan op Mijn Goede Doel Dichtbij en laat ze een aanvraag bij ons doen. Bij een positieve beoordeling van het verzoek wordt het goede doel door ons genomineerd.
Een nominatie betekent nog geen donatie. Eén keer per jaar nodigen wij onze leden uit online te stemmen op de genomineerde goede doelen. Welke 3 goede doelen uiteindelijk ondersteund wordt, dát bepalen onze leden.
De 3 goede doelen met de meeste stemmen ontvangen ieder € 1.500,- van ons.
De winnaars van de waarde cheques van 2018 zijn de Nachtwacht van Emmen, Ieder Kind een Sint uit Vriezenveen en Sigrid’s Garden uit Emmen.


Emmen, 11 januari 2019

Vanavond wordt in de uitzending “HART van NEDERLAND” van SBS6 aandacht besteed aan “de Nachtwacht van Emmen”. Mis het niet📌
th9k5c1ecv


Emmen, 7 januari 2019

Het wordt een leuke week: donderdagavond de feestelijke start van het project met alle vrijwilligers en vrijdagmiddag de officiële opening voor genodigden. Er moet nog veel worden geregeld, maar we kijken vol enthousiasme uit naar deze 2 bijzondere dagen.
new-hockey-world-store-opening-soon


Emmen, 5 januari 2019

Het voorbewerkte doek is opgehangen. RTV Drenthe heeft in haar nieuwsuitzending hier aandacht aan besteed. Een kopie van deze uitzending vindt u op de Facebookpagina van de Nachtwacht van Emmen.


Emmen, 1 januari 2019

Het bestuur van stichting “de Nachtwacht van Emmen” wenst iedereen een heel voorspoedig-, creatief- en bovenal gezond 2019.


Emmen, 27 december 2018

Bericht van projectleider Fokke Wester:
Hallo Nachtwachtvrijwilligers,
Er is fantastisch hard gewerkt, zelfs zo hard, dat we het doek op kunnen hangen. De voorbewerkte Nachtwacht is zo ver en de verbouwing is op een haar na gereed.
We komen voor de datum waarop we het doek gaan ophangen niet meer samen, want we zijn er klaar voor!

Op 3 januari om 10:00 uur komen we bijeen om het doek op te hangen. We gaan dat samen doen en het belooft een spektakel te gaan worden. Enkele TV stations zijn hierbij onder voorbehoud aanwezig: Hart van Nederland, RTV Drenthe en ZO 34. Zorg ervoor dat je op 3 januari ruim op tijd bent.

Als we hiervan zijn bekomen, zal Maaike iets gaan vertellen over de planning en hoe die moet worden gelezen en hoe we hier mee omgaan.
Daarna willen we graag ons interactief experiment gaan doen.
Dus een ieder krijgt een genummerd stukje van een schilderij. Het nummer zet je op de achterzijde van het doek en de afbeelding schilder je op het doek. Als alles op nummer opgehangen wordt ontstaat uit alle doeken een schilderij van Van Gogh. Creatief leider Harrie Visser zal dit voorbereiden en we zijn ontzettend nieuwsgierig naar het eindresultaat. We vertellen je hier ter plekke meer over.
Gedurende de startbijeenkomst op 10 januari willen we het eindresultaat op een van de borden aan de wand hebben hangen.
Een ander blank bord aan de wand willen we graag vullen met de foto’s van alle vrijwilligers. We weten op dit moment niet of dit allemaal gaat lukken qua tijd, maar je weet, we doen ons best. Hou het zelf even in de gaten dat ik je op foto zet voor zover dat nog niet is gebeurd. Ook voor degene die nog geen overeenkomst hebben getekend; spreek even een van de bestuursleden aan om de vrijwilligersovereenkomst te tekenen. Dit is echt belangrijk.

De expositie ruimte is ook zo ver klaar dat we deze kunnen inrichten. Schilders, neem dus een aantal van je werken mee, ook als je dit nog niet had opgegeven.
Voor de expositieruimte willen we uit alle vrijwilligers een groep samenstellen die als expositiegroep gaat fungeren. Samen met Harrie wordt bepaald wat er met deze ruimte gaat gebeuren en hoe we dit verder aangepakt gaat worden.

Tot slot iets voor een ieder om te noteren: de schoonmaakmiddag. Deze gaan we organiseren op woensdag 9 januari om 13:00 uur. Neem wat schoonmaakmiddelen en benodigdheden mee. In de loop van de middag, als alles spic en span is, willen we de expositieruimte in gaan richten. Tot dat moment is het mogelijk schilderijen in te leveren.
Tenslotte hebben we de volgende avond op 10 januari onze vrijwilligers startbijeenkomst.
Een hele hoop dingen, maar het wordt weer leuk.
Dus tot 3 januari, kom op tijd, maar voordien een goede jaarwisseling en alvast een goed en gezond Rembrandtjaar.
Met vriendelijke groet
Fokke Wester
Projectleider “De Nachtwacht van Emmen”
06 25033679


Emmen, 27 december 2018

De kerstdagen zijn geweest en wat is dan een mooie manier om de overtollige pondjes weer kwijt te raken?
Klussen met elkaar in het Savannegebouw!
Na nog een dag heel hard werken is het Savannegebouw zo goed als klaar voor de start van het project. Ook de voorbewerking van het doek is klaar en kan op 3 januari worden opgehangen.


Emmen, 24 december 2018

kerst 2018

Het bestuur wenst u gezellige kerstdagen en een voorspoedig 2019.


Emmen, 19 december 2019

Hallo vrijwilligers,
De materialen zijn geleverd en Herry en ik hebben ons in het zweet gejaagd om alles onder dak te krijgen en zo neer te leggen dat het de schilders morgen niet in de weg zit.
Voor zover we dit nu kunnen overzien is nagenoeg alles aanwezig om de verbouwing verder af te ronden. De arbeid, daar komt het nu op aan.
De afwerking is nu verder timmer, boor- en zaagwerk, het slepen met meubels enz. Voor het schoonmaken, nadat dit gereed is, plannen we nog een schoonmaakdag.
Als je kunt, kom aanstaande vrijdag om deze klus te klaren, of vraag je handige buurman ofzo zodat we alsnog onze expo-ruimte hebben ingericht voordat de tv komt.
Als het past neem lunch en ook wat gereedschap mee. Om 10:00 beginnen we en gaan door tot een uur of 16:00. Tot vrijdag‼️
Met vriendelijke groet,
Fokke Wester
Projectleider “De Nachtwacht van Emmen”
06 25033679


Emmen, 19 december 2019

Vanmiddag wordt Fokke Wester, voorzitter en projectleider, telefonisch geïnterviewd op radio Drenthe.


Emmen, 19 december 2019

Er is enige onduidelijkheid over de opening:
Omdat er een beperkte ruimte is in het Savannegebouw hebben we de opening van “de Nachtwacht van Emmen” opgesplitst in een feestelijk 🎉 samenzijn met alle vrijwilligers en partner op 10 januari in de avonduren (alle vrijwilligers hebben een uitnodiging ontvangen via de mail en de uitnodiging staat op de website).
Voor alle andere genodigden is er een officiële opening op 11 januari aan het eind van de middag.
Voor vragen of informatie graag een berichtje naar info@denachtwachtvanemmen.nl of tel 06-19877120.


Emmen, 18 december 2018

De laatste loodjes wegen het zwaarst ‼️
Daarom nu een dringende oproep aan alle vrijwilligers om te helpen het Savannegebouw op orde te krijgen zodat we een goede start kunnen maken van het project met daarbij natuurlijk jullie eigen expositieruimte.
Het groepje “harde kern klussers” is op dit moment te klein waardoor niet alle klussen op tijd kunnen worden gerealiseerd (zoals het gereedmaken van de expositieruimte) en daarnaast gaat oververmoeidheid een rol spelen. Maar………….we laten ons niet kennen en gaan enthousiast door en natuurlijk doen we dit het liefste met een grotere groep klussers.
Dus kom vrijdag met een hamer, zaag, boor of een bezem naar het Savannegebouw en help ons het Savannegebouw op orde te krijgen!
Heb je een broer, zus, vriend, buurman, vader of moeder die ook een heel klein beetje handig is, dan is hij of zij ook van harte welkom.
Laten we met elkaar de schouders er onder zetten en zorgen dat het Savannegebouw er tot in de puntjes verzorgd uitziet alvorens het fantastische project echt van start gaat.
Aanstaande vrijdag klussen we vanaf 10.00 uur in het Savannegebouw en gaan door tot…………….(uiterlijk 16.00 uur), dit alles onder voorbehoud dat het benodigde materiaal is geleverd. Mogen we op je rekenen?!!!! Stuur dan even een mailtje naar Fokke (projectleider@denachtwachtvanemmen.nl) Alvast heel erg bedankt.


Emmen, 18 december 2018

Vanochtend heb ik een zeer plezierig onderhoud gehad met Marlies Hidding van restaurant Stones in Emmen. De studenten van restaurant Stones gaan de catering verzorgen tijdens de officiële opening voor genodigden op 11 januari 2019 in het Savannegebouw in het Rensenpark. De heer Henk Helmantel, beroemd Nederlands fijnschilder, zal tijdens de opening worden uitgenodigd om de eerste penseelstreek op het immense doek neer te zetten.(Bea)


Emmen, 17 december 2018

De uitnodigingen voor de feestelijke vrijwilligersavond zijn vandaag naar alle vrijwilligers digitaal verstuurd.

Uitnodiging 

Op 10 januari 2019 willen we graag onder het genot van een drankje en een hapje
samen met jou en je partner
een speciale feestelijke start maken van het project

“de Nachtwacht van Emmen”

Je bent van harte welkom tussen 19.00 en 19.30 uur aan de voorzijde van het Rensenpark alwaar kapitein Frans Banninck Cocq je/jullie van harte welkom heet en je begeleidt naar het Savannegebouw.

De avond wordt gegarandeerd bijzonder door de première van
de film “De Nachtwacht naar Emmen?” gemaakt door Klaas Jonker
en een muzikaal optreden van “Piets Sound”.

We sluiten de avond af rond de klok van 21.00 uur.
In verband met sluiting na 17.00 uur van het Rensenpark en de duisternis in het park word je door vrijwilligers van de organisatie begeleid naar de uitgang aan de voorzijde.

Het feest is niet compleet zonder jou en daarom horen we graag of jij erbij kan zijn.
Opgave aantal personen via info@denachtwachtvanemmen.nl


Emmen, 14 december 2018

vandaag zijn we met een grote groep vrijwilligers op de foto gekomen voor Emmen.nu.


Emmen, 10 december 2018

Vandaag zijn we benaderd door RTV Drenthe. Zij hebben een kort berichtje op hun website gezet en zullen ons in de toekomst gaan volgen.

De uitnodigingen voor de officiële opening zijn met de post, maar ook in verband met de kerstdrukte van de bezorgdiensten digitaal verstuurd.


Emmen, 7 december 2018

Vandaag is het de grote 🛠Nachtwachtklusdag🛠 en worden in het Savannehuis door een grote groep enthousiaste vrijwilligers de puntjes op de “i” gezet zodat creatief leider Harrie Visser en zijn team vanaf maandag het doek kunnen gaan intekenen👨‍🎨.
Lenie en Dineke verzorgen vandaag de catering☕️🥪.


Emmen, 2 december 2018

Vandaag hebben we bericht ontvangen dat de ANBI status met ingang van 1 januari 2018 is toegekend.


Emmen, 1 december 2018
Bericht speciaal voor de vrijwilligers van de Nachtwacht van Emmen

Hallo Nachtwacht vrijwilligers
Er zit schot in de zaak.
Maandag 3 december komt het doek en Harrie zal deze inspecteren. Volgende week worden nog een aantal zaken gehaald. Echter voordat we met de voorbereiding van het doek kunnen starten moeten er nog een hoop dingen gebeuren zoals het monteren van een aantal platen op de muren en de achterwand moet worden geschilderd. Daarnaast moet er worden opgeruimd en een gedeelte nog worden afgetimmerd. Meubilair moet in elkaar worden gezet en geplaatst en de ruimte moet zo schoon mogelijk zijn. Kortom er is nog dus nog een hele hoop te doen.
Omdat het veelal op dezelfde kleine club aankomt doen we een beroep op jullie als vrijwilligers want het MOET vrijdag klaar zijn in verband met het intekenen door een aantal schilders en aanbrengen van bruintinten op het doek!!
Op 3 januari zal het doek worden opgehangen dus kort dag om deze klus van intekenen te klaren.
We organiseren daarom een Nachtwachtklusdag.
Komende vrijdag, 7 december vanaf 9 uur, stropen we de mouwen op. Een speciaal catering team zal de inwendige mens vertroetelen. Komen dus!!!
Als je wat gereedschap, een veger, een emmer en poetsdoek of een bezem mee kunt nemen naast een goed humeur, heel graag!
We zullen zorgen dat Harrie en zijn team vanaf maandag 10 december volop aan de slag kan gaan met het doek prepareren en op tijd volgens planning (3 januari 2019) klaar is.
Graag tot volgende week vrijdag 7 december.


Emmen, 25 november 2018

De echtgenoot van 1 van onze enthousiaste schilders heeft spontaan aangeboden een film te maken over het ontstaan van de Nachtwacht van Emmen. Wat een fantastisch initiatief! Wij wensen Klaas veel succes.


Emmen, 20 november 2018

Onze oudste vrijwilliger (82 jaar) moet helaas om gezondheidsredenen stoppen. Wij zijn daardoor opnieuw op zoek naar iemand die de nieuwsbrief maandelijks wil gaan verzorgen. Mag je graag schrijven🖊️, aarzel dan niet en geef je op via info@denachtwachtvanemmen.nl


Emmen, 16 november 2018

In het Savannehuis hebben we gistermiddag en avond onze vrijwilligers bijgepraat over de stand van zaken. Mede dankzij het enthousiasme van de genodigde vrijwilligers waren beide bijeenkomsten een groot succes. Wiebe (wiebefotografie.nl) heeft weer alles op de gevoelige plaat vastgelegd, zie onder het kopje foto’s.


Emmen, 30 oktober 2018

De grote sponsor actie van Univé
Mijn Goede Doel Dichtbij
Lokaal maatschappelijk betrokken zijn, is belangrijk voor Univé Dichtbij. Met het fonds Mijn Goede Doel Dichtbij geven wij hier invulling aan. Eén keer per jaar ondersteunen wij een aantal lokale goede doelen. Het gaat om projecten in uw buurt met een breed maatschappelijk draagvlak.
Hieronder leest u meer over de genomineerde goede doelen. Welk goed doel uiteindelijk ondersteund wordt? Dat bepaalt u! Breng uw stem uit op het project dat u een warm hart toedraagt.
De 3 goede doelen met de meeste stemmen ontvangen een bijdrage van ons.

1. De Nachtwacht van Emmen
Onder leiding van Harrie Visser gaan ongeveer 30 amateur kunstschilders De Nachtwacht van Emmen schilderen, een kopie op ware grootte van dit wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn.
2. De Goede Doelen Actie van EFC’58
Samen met sponsors steunen we goede doelen, waaronder Spieren voor Spieren. Voor onze kinderen is het zo gewoon om iedere week te trainen en te voetballen, maar voor kinderen met een spierziekte is het zo anders.
3. ’s Heerenloo Wekerom / Ede
Mensen met een beperking helpen om keuzes te maken, zodat zij hun leven kunnen leven zoals zij dat zelf willen. Dicht bij huis en samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn.
4. Ieder Kind een Sint
Wat als Sinterklaas en zijn Piet de deur voorbij gaat van kinderen die opgroeien in een gezin waarvoor geen budget is voor pakjesavond? Hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is? Dat valt niet uit te leggen.
5. Inloophuis Sigrid’s Garden
Voor veel mensen is praten over hun persoonlijke situatie een manier om met kanker om te gaan. Praten kan bij Sigrid’s Garden. Met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt, maar ook met deskundige vrijwilligers. U kunt er uw twijfels delen en uw zorgen.
6. Melkvaart Buurtpreventie
Makkum heeft op korte termijn zeker 10 à 12 nieuwe en goed bereikbare AED’s nodig om bij calamiteiten mensen met hart gerelateerde problemen door onze AED hulpverleners efficiënt geholpen kunnen worden.
7. SamenLoop voor Hoop Coevorden
We gaan 24 uur wandelen om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. Die 24 uur is representatief voor de strijd die mensen met kanker aangaan, 24 uur per dag.
8. St. Fietsen alle Jaren Harderwijk
Iedereen heeft recht op wind door zijn haar. Op herinneringen die opkomen als je langs bekende plekken fietst. Wij nemen kwetsbare of niet meer mobiele mensen mee voor een fietstochtje in een riksja.
9. St. Langs de Zijlijn
Aandacht voor kinderen die te maken krijgen met kanker in het gezin. De impact is enorm, ze worden geconfronteerd met een nieuwe thuissituatie en zijn hierop niet voorbereid. Wij vragen aandacht en stimuleren dat er vroegtijdige ondersteuning
komt.
De stemronde van 2018 loopt van 29 oktober tot en met 30 november.
Wie wint de cheques ter waarde van € 1.500,- ? Laat uw stem meetellen. Kijk hiervoor op onze Facebookpagina of de Facebookpagina van Univé.


Emmen, 28 oktober 2018

Stichting “de Nachtwacht van Emmen” juicht het initiatief van galeriehouders Ingo Leth en Erik Knegt toe om met ouderen de banken in het Rensenpark op te knappen. Zo wordt het park nog mooier dan dat het nu al is.
Voor veel Emmenaren is daar waar de oude dierentuin was gevestigd een dierbare plek. Gewoon lekker wandelen in het prachtig aangelegde park, binnen lopen bij de galeriehouders, even uitrusten op een mooi bankje of een kop thee drinken bij het Engelse theehuis Twessers.
Vanaf januari 2019 kunt u daarnaast ook een kijkje nemen in het Savannehuis. U ziet dan amateur schilders aan het werk die met elkaar, en onder begeleiding van professionals, een replica van de Nachtwacht schilderen. Het project zal ongeveer 2 jaar in beslag nemen. Tevens is er in de voormalige giraffenstal een galerie gevestigd waar de amateurschilders hun werk tonen. Wij zijn vanaf medio januari geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag.


Emmen, 13 oktober 2018

Nog steeds wordt er “achter de schermen” flink gewerkt aan de voorbereidingen voor het schilderen van de Nachtwacht van Emmen. Schilders en andere vrijwilligers staan te popelen om te starten en dat geeft ons een extra boost om nog harder door te werken aan deze voorbereidingen.


Emmen, 7 oktober 2018

Beste Vrijwilligers
van de stichting “de Nachtwacht van Emmen”
Inmiddels hebben we een grote lijst met vrijwilligers en daar zijn we erg blij mee. Op dit moment zijn we druk doende met het ontwikkelen van een planningsysteem waarbij we alle wensen van alle vrijwilligers willen respecteren. Het is daarom ook van belang dat je de e-mail die je als vrijwilliger recent hebt ontvangen van Fokke Wester, projectleider stichting “de Nachtwacht van Emmen”, invult en retour stuurt aan:

projectleider@denachtwachtvanemmen.nl
of
info@denachtwachtvanemmen.nl

Alle vrijwilligers die zich op de Uitmarkt van Emmen hebben opgegeven hebben al eerder een e-mail ontvangen waarin we vragen wat jouw wensen zijn ten aanzien van de dagen, dagdelen en frequentie waarin jij je wilt inzetten voor het samen realiseren van “de Nachtwacht van Emmen”. Heb je deze e-mail nog niet ingevuld retour gestuurd? Doe dit dan alsnog zo snel mogelijk.
We zijn nog op zoek naar 2 vrijwilligers die maandroosters willen maken voor de schilders en voor de gastdames/heren. Lijkt dit je iets………….aarzel dan niet en stuur even een PBtje of een berichtje via de website: http://www.denachtwachtvanemmen.nl


Emmen, 24 september 2018

Opnieuw heeft iemand zich aangemeld als vrijwilliger. Deze enthousiaste dame heeft zich opgegeven als schilder en als gastdame. We zijn super blij met iedere aanmelding dus aarzel niet en meld je aan!


Emmen, 23 september 2018

De website is bij Google aangemeld en daardoor beter vindbaar.


Emmen, 17 september 2018

Dank je wel Ate Bontjer, senior consultant/director X-Interactive internetdiensten b.v., voor je hulp en support 👍bij onze website http://www.denachtwachtvanemmen.nl en onze web-mail 💻info@denachtwachtvanemmen.nl.  Dankzij de hulp en vakkennis van Ate doet de link naar onze Facebookpagina @nachtwachtvanemmen het nu ook.


Emmen, 9 september 2018

De Uitmarkt in Emmen was een groot succes. Het weer was prachtig en er heerste een gezellige sfeer in het Rensenpark. Veel mensen hebben Rembrandt anno 2018 aan het werk gezien. We hebben folders uitgedeeld, mensen gesproken en een groot aantal enthousiaste belangstellenden heeft zich opgegeven als vrijwilliger.

Emmen, 6 september 2018

Zaterdag 8 september staan wij op de Uitmarkt in Emmen. U vindt onze stand nabij het Savannehuis en Toolbox. Rembrandt anno 2018 kunt u daar aan het werk zien. Wij informeren u graag over het project. Tevens zijn wij op zoek naar vrijwilligers en sponsoren. Op de Uitmarkt kunt u zich direct aanmelden als vrijwilliger of sponsor, maar uiteraard kunt u dit ook later nog doen door een e-mailtje te sturen naar info@denachtwachtvanemmen.nl . Wij zijn u bij voorbaat zeer erkentelijk voor uw aanmelding.

Emmen, 9 augustus 2018

Voor iedereen die het telefonisch interview met Fokke Wester in het programma “Tussenstation” van Paula Keizer op radio ZO34 heeft gemist of nog eens wil beluisteren verwijs ik u naar onze Facebookpagina.
radio ZO34


Emmen, 2 juli 2018

Gisteravond was de finale avond van de Rabobank Clubkas Campagne in de Rabozaal van het Atlas Theater in Emmen. Tot het einde toe was het spannend hoeveel stemmen we zouden hebben opgehaald. Het aantal was bescheiden, maar we zijn absoluut blij met het daaraan gekoppelde bedrag van 189,20 euro. Dank voor het stemmen op de Nachtwacht van Emmen.


 

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close