berichten

Emmen, 19 januari 2019

Gepubliceerd op Facebook door Bea Wolters
Vanmiddag heb ik zelf als “toevallige” voorbijganger mogen ervaren hoe leuk het is om even binnen te lopen bij “de Nachtwacht van Emmen”. Met mij vele belangstellenden die bewust of gewoon spontaan binnen komen lopen en worden ontvangen door een vriendelijke gastdame die hen op plezierige wijze wegwijs maakt in het Savannegebouw.
Het is bijzonder interessant om te zien hoe 2 schilders geconcentreerd bezig zijn met het naschilderen van de Nachtwacht. Enkele vrijwilligers zijn bezig alles extra goed op orde te maken nu het schilderij is opgedeeld in segmenten en in de expositieruimte hangen de schilderijen die zijn gemaakt door de (amateur) schilders. Deze schilderijen zijn stuk voor stuk meer dan het bekijken waard. En dan is er nog een boeiende film over het ontstaan van “de Nachtwacht van Emmen”. Deze is gemaakt door Klaas Jonker.
De meeste mensen vertrekken erg enthousiast; sommige zetten eerst nog iets in het gastenboek en beloven snel een keer terug te komen.
Er hangt een fijne gastvrije sfeer, alle vrijwilligers zijn enthousiast en doen hun best. Ik ben er trots op deel uit te mogen maken van deze fantastische organisatie.

Emmen, 18 januari 2019

De Nachtwacht van Emmen is 1 van de 3 winnaars van de actie van Univé: “Mijn Goede Doel Dichtbij 2018”
De cheque werd tijdens de officiële opening op 11 januari jl. uitgereikt aan Fokke Wester en Harrie Visser door mevrouw Janine Weinans, Univé Emmen.
Zo komt uw goede doel écht dichtbij!
Kent u een goed doel bij u in de buurt waarvan u vindt dat het een steuntje in de rug kan gebruiken? Wijs deze organisatie dan op Mijn Goede Doel Dichtbij en laat ze een aanvraag bij ons doen. Bij een positieve beoordeling van het verzoek wordt het goede doel door ons genomineerd.
Een nominatie betekent nog geen donatie. Eén keer per jaar nodigen wij onze leden uit online te stemmen op de genomineerde goede doelen. Welke 3 goede doelen uiteindelijk ondersteund wordt, dát bepalen onze leden.
De 3 goede doelen met de meeste stemmen ontvangen ieder € 1.500,- van ons.
De winnaars van de waarde cheques van 2018 zijn de Nachtwacht van Emmen, Ieder Kind een Sint uit Vriezenveen en Sigrid’s Garden uit Emmen.

Emmen, 11 januari 2019

Vanavond wordt in de uitzending “HART van NEDERLAND” van SBS6 aandacht besteed aan “de Nachtwacht van Emmen”. Mis het niet📌
th9k5c1ecv

Emmen, 7 januari 2019

Het wordt een leuke week: donderdagavond de feestelijke start van het project met alle vrijwilligers en vrijdagmiddag de officiële opening voor genodigden. Er moet nog veel worden geregeld, maar we kijken vol enthousiasme uit naar deze 2 bijzondere dagen.
new-hockey-world-store-opening-soon

Emmen, 5 januari 2019

Het voorbewerkte doek is opgehangen. RTV Drenthe heeft in haar nieuwsuitzending hier aandacht aan besteed. Een kopie van deze uitzending vindt u op de Facebookpagina van de Nachtwacht van Emmen.

Emmen, 1 januari 2019

Het bestuur van stichting “de Nachtwacht van Emmen” wenst iedereen een heel voorspoedig-, creatief- en bovenal gezond 2019.

Emmen, 27 december 2018

Bericht van projectleider Fokke Wester:
Hallo Nachtwachtvrijwilligers,
Er is fantastisch hard gewerkt, zelfs zo hard, dat we het doek op kunnen hangen. De voorbewerkte Nachtwacht is zo ver en de verbouwing is op een haar na gereed.
We komen voor de datum waarop we het doek gaan ophangen niet meer samen, want we zijn er klaar voor!

Op 3 januari om 10:00 uur komen we bijeen om het doek op te hangen. We gaan dat samen doen en het belooft een spektakel te gaan worden. Enkele TV stations zijn hierbij onder voorbehoud aanwezig: Hart van Nederland, RTV Drenthe en ZO 34. Zorg ervoor dat je op 3 januari ruim op tijd bent.

Als we hiervan zijn bekomen, zal Maaike iets gaan vertellen over de planning en hoe die moet worden gelezen en hoe we hier mee omgaan.
Daarna willen we graag ons interactief experiment gaan doen.
Dus een ieder krijgt een genummerd stukje van een schilderij. Het nummer zet je op de achterzijde van het doek en de afbeelding schilder je op het doek. Als alles op nummer opgehangen wordt ontstaat uit alle doeken een schilderij van Van Gogh. Creatief leider Harrie Visser zal dit voorbereiden en we zijn ontzettend nieuwsgierig naar het eindresultaat. We vertellen je hier ter plekke meer over.
Gedurende de startbijeenkomst op 10 januari willen we het eindresultaat op een van de borden aan de wand hebben hangen.
Een ander blank bord aan de wand willen we graag vullen met de foto’s van alle vrijwilligers. We weten op dit moment niet of dit allemaal gaat lukken qua tijd, maar je weet, we doen ons best. Hou het zelf even in de gaten dat ik je op foto zet voor zover dat nog niet is gebeurd. Ook voor degene die nog geen overeenkomst hebben getekend; spreek even een van de bestuursleden aan om de vrijwilligersovereenkomst te tekenen. Dit is echt belangrijk.

De expositie ruimte is ook zo ver klaar dat we deze kunnen inrichten. Schilders, neem dus een aantal van je werken mee, ook als je dit nog niet had opgegeven.
Voor de expositieruimte willen we uit alle vrijwilligers een groep samenstellen die als expositiegroep gaat fungeren. Samen met Harrie wordt bepaald wat er met deze ruimte gaat gebeuren en hoe we dit verder aangepakt gaat worden.

Tot slot iets voor een ieder om te noteren: de schoonmaakmiddag. Deze gaan we organiseren op woensdag 9 januari om 13:00 uur. Neem wat schoonmaakmiddelen en benodigdheden mee. In de loop van de middag, als alles spic en span is, willen we de expositieruimte in gaan richten. Tot dat moment is het mogelijk schilderijen in te leveren.
Tenslotte hebben we de volgende avond op 10 januari onze vrijwilligers startbijeenkomst.
Een hele hoop dingen, maar het wordt weer leuk.
Dus tot 3 januari, kom op tijd, maar voordien een goede jaarwisseling en alvast een goed en gezond Rembrandtjaar.
Met vriendelijke groet
Fokke Wester
Projectleider “De Nachtwacht van Emmen”
06 25033679

Emmen, 27 december 2018

De kerstdagen zijn geweest en wat is dan een mooie manier om de overtollige pondjes weer kwijt te raken?
Klussen met elkaar in het Savannegebouw!
Na nog een dag heel hard werken is het Savannegebouw zo goed als klaar voor de start van het project. Ook de voorbewerking van het doek is klaar en kan op 3 januari worden opgehangen.

Emmen, 24 december 2018

kerst 2018

Het bestuur wenst u gezellige kerstdagen en een voorspoedig 2019.

Emmen, 19 december 2019

Hallo vrijwilligers,
De materialen zijn geleverd en Herry en ik hebben ons in het zweet gejaagd om alles onder dak te krijgen en zo neer te leggen dat het de schilders morgen niet in de weg zit.
Voor zover we dit nu kunnen overzien is nagenoeg alles aanwezig om de verbouwing verder af te ronden. De arbeid, daar komt het nu op aan.
De afwerking is nu verder timmer, boor- en zaagwerk, het slepen met meubels enz. Voor het schoonmaken, nadat dit gereed is, plannen we nog een schoonmaakdag.
Als je kunt, kom aanstaande vrijdag om deze klus te klaren, of vraag je handige buurman ofzo zodat we alsnog onze expo-ruimte hebben ingericht voordat de tv komt.
Als het past neem lunch en ook wat gereedschap mee. Om 10:00 beginnen we en gaan door tot een uur of 16:00. Tot vrijdag‼️
Met vriendelijke groet,
Fokke Wester
Projectleider “De Nachtwacht van Emmen”
06 25033679

Emmen, 19 december 2019

Vanmiddag wordt Fokke Wester, voorzitter en projectleider, telefonisch geïnterviewd op radio Drenthe.

Emmen, 19 december 2019

Er is enige onduidelijkheid over de opening:
Omdat er een beperkte ruimte is in het Savannegebouw hebben we de opening van “de Nachtwacht van Emmen” opgesplitst in een feestelijk 🎉 samenzijn met alle vrijwilligers en partner op 10 januari in de avonduren (alle vrijwilligers hebben een uitnodiging ontvangen via de mail en de uitnodiging staat op de website).
Voor alle andere genodigden is er een officiële opening op 11 januari aan het eind van de middag.
Voor vragen of informatie graag een berichtje naar info@denachtwachtvanemmen.nl of tel 06-19877120.

Emmen, 18 december 2018

De laatste loodjes wegen het zwaarst ‼️
Daarom nu een dringende oproep aan alle vrijwilligers om te helpen het Savannegebouw op orde te krijgen zodat we een goede start kunnen maken van het project met daarbij natuurlijk jullie eigen expositieruimte.
Het groepje “harde kern klussers” is op dit moment te klein waardoor niet alle klussen op tijd kunnen worden gerealiseerd (zoals het gereedmaken van de expositieruimte) en daarnaast gaat oververmoeidheid een rol spelen. Maar………….we laten ons niet kennen en gaan enthousiast door en natuurlijk doen we dit het liefste met een grotere groep klussers.
Dus kom vrijdag met een hamer, zaag, boor of een bezem naar het Savannegebouw en help ons het Savannegebouw op orde te krijgen!
Heb je een broer, zus, vriend, buurman, vader of moeder die ook een heel klein beetje handig is, dan is hij of zij ook van harte welkom.
Laten we met elkaar de schouders er onder zetten en zorgen dat het Savannegebouw er tot in de puntjes verzorgd uitziet alvorens het fantastische project echt van start gaat.
Aanstaande vrijdag klussen we vanaf 10.00 uur in het Savannegebouw en gaan door tot…………….(uiterlijk 16.00 uur), dit alles onder voorbehoud dat het benodigde materiaal is geleverd. Mogen we op je rekenen?!!!! Stuur dan even een mailtje naar Fokke (projectleider@denachtwachtvanemmen.nl) Alvast heel erg bedankt.

Emmen, 18 december 2018

Vanochtend heb ik een zeer plezierig onderhoud gehad met Marlies Hidding van restaurant Stones in Emmen. De studenten van restaurant Stones gaan de catering verzorgen tijdens de officiële opening voor genodigden op 11 januari 2019 in het Savannegebouw in het Rensenpark. De heer Henk Helmantel, beroemd Nederlands fijnschilder, zal tijdens de opening worden uitgenodigd om de eerste penseelstreek op het immense doek neer te zetten.(Bea)

Emmen, 17 december 2018

De uitnodigingen voor de feestelijke vrijwilligersavond zijn vandaag naar alle vrijwilligers digitaal verstuurd.

Uitnodiging 

Op 10 januari 2019 willen we graag onder het genot van een drankje en een hapje
samen met jou en je partner
een speciale feestelijke start maken van het project

“de Nachtwacht van Emmen”

Je bent van harte welkom tussen 19.00 en 19.30 uur aan de voorzijde van het Rensenpark alwaar kapitein Frans Banninck Cocq je/jullie van harte welkom heet en je begeleidt naar het Savannegebouw.

De avond wordt gegarandeerd bijzonder door de première van
de film “De Nachtwacht naar Emmen?” gemaakt door Klaas Jonker
en een muzikaal optreden van “Piets Sound”.

We sluiten de avond af rond de klok van 21.00 uur.
In verband met sluiting na 17.00 uur van het Rensenpark en de duisternis in het park word je door vrijwilligers van de organisatie begeleid naar de uitgang aan de voorzijde.

Het feest is niet compleet zonder jou en daarom horen we graag of jij erbij kan zijn.
Opgave aantal personen via info@denachtwachtvanemmen.nl

Emmen, 14 december 2018

vandaag zijn we met een grote groep vrijwilligers op de foto gekomen voor Emmen.nu.

Emmen, 10 december 2018

Vandaag zijn we benaderd door RTV Drenthe. Zij hebben een kort berichtje op hun website gezet en zullen ons in de toekomst gaan volgen.

De uitnodigingen voor de officiële opening zijn met de post, maar ook in verband met de kerstdrukte van de bezorgdiensten digitaal verstuurd.

Emmen, 7 december 2018

Vandaag is het de grote 🛠Nachtwachtklusdag🛠 en worden in het Savannehuis door een grote groep enthousiaste vrijwilligers de puntjes op de “i” gezet zodat creatief leider Harrie Visser en zijn team vanaf maandag het doek kunnen gaan intekenen👨‍🎨.
Lenie en Dineke verzorgen vandaag de catering☕️🥪.

Emmen, 2 december 2018

Vandaag hebben we bericht ontvangen dat de ANBI status met ingang van 1 januari 2018 is toegekend.

Emmen, 1 december 2018
Bericht speciaal voor de vrijwilligers van de Nachtwacht van Emmen

Hallo Nachtwacht vrijwilligers
Er zit schot in de zaak.
Maandag 3 december komt het doek en Harrie zal deze inspecteren. Volgende week worden nog een aantal zaken gehaald. Echter voordat we met de voorbereiding van het doek kunnen starten moeten er nog een hoop dingen gebeuren zoals het monteren van een aantal platen op de muren en de achterwand moet worden geschilderd. Daarnaast moet er worden opgeruimd en een gedeelte nog worden afgetimmerd. Meubilair moet in elkaar worden gezet en geplaatst en de ruimte moet zo schoon mogelijk zijn. Kortom er is nog dus nog een hele hoop te doen.
Omdat het veelal op dezelfde kleine club aankomt doen we een beroep op jullie als vrijwilligers want het MOET vrijdag klaar zijn in verband met het intekenen door een aantal schilders en aanbrengen van bruintinten op het doek!!
Op 3 januari zal het doek worden opgehangen dus kort dag om deze klus van intekenen te klaren.
We organiseren daarom een Nachtwachtklusdag.
Komende vrijdag, 7 december vanaf 9 uur, stropen we de mouwen op. Een speciaal catering team zal de inwendige mens vertroetelen. Komen dus!!!
Als je wat gereedschap, een veger, een emmer en poetsdoek of een bezem mee kunt nemen naast een goed humeur, heel graag!
We zullen zorgen dat Harrie en zijn team vanaf maandag 10 december volop aan de slag kan gaan met het doek prepareren en op tijd volgens planning (3 januari 2019) klaar is.
Graag tot volgende week vrijdag 7 december.

Emmen, 25 november 2018

De echtgenoot van 1 van onze enthousiaste schilders heeft spontaan aangeboden een film te maken over het ontstaan van de Nachtwacht van Emmen. Wat een fantastisch initiatief! Wij wensen Klaas veel succes.

Emmen, 20 november 2018

Onze oudste vrijwilliger (82 jaar) moet helaas om gezondheidsredenen stoppen. Wij zijn daardoor opnieuw op zoek naar iemand die de nieuwsbrief maandelijks wil gaan verzorgen. Mag je graag schrijven🖊️, aarzel dan niet en geef je op via info@denachtwachtvanemmen.nl

Emmen, 16 november 2018

In het Savannehuis hebben we gistermiddag en avond onze vrijwilligers bijgepraat over de stand van zaken. Mede dankzij het enthousiasme van de genodigde vrijwilligers waren beide bijeenkomsten een groot succes. Wiebe (wiebefotografie.nl) heeft weer alles op de gevoelige plaat vastgelegd, zie onder het kopje foto’s.

Emmen, 30 oktober 2018

De grote sponsor actie van Univé
Mijn Goede Doel Dichtbij
Lokaal maatschappelijk betrokken zijn, is belangrijk voor Univé Dichtbij. Met het fonds Mijn Goede Doel Dichtbij geven wij hier invulling aan. Eén keer per jaar ondersteunen wij een aantal lokale goede doelen. Het gaat om projecten in uw buurt met een breed maatschappelijk draagvlak.
Hieronder leest u meer over de genomineerde goede doelen. Welk goed doel uiteindelijk ondersteund wordt? Dat bepaalt u! Breng uw stem uit op het project dat u een warm hart toedraagt.
De 3 goede doelen met de meeste stemmen ontvangen een bijdrage van ons.

1. De Nachtwacht van Emmen
Onder leiding van Harrie Visser gaan ongeveer 30 amateur kunstschilders De Nachtwacht van Emmen schilderen, een kopie op ware grootte van dit wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn.
2. De Goede Doelen Actie van EFC’58
Samen met sponsors steunen we goede doelen, waaronder Spieren voor Spieren. Voor onze kinderen is het zo gewoon om iedere week te trainen en te voetballen, maar voor kinderen met een spierziekte is het zo anders.
3. ’s Heerenloo Wekerom / Ede
Mensen met een beperking helpen om keuzes te maken, zodat zij hun leven kunnen leven zoals zij dat zelf willen. Dicht bij huis en samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn.
4. Ieder Kind een Sint
Wat als Sinterklaas en zijn Piet de deur voorbij gaat van kinderen die opgroeien in een gezin waarvoor geen budget is voor pakjesavond? Hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is? Dat valt niet uit te leggen.
5. Inloophuis Sigrid’s Garden
Voor veel mensen is praten over hun persoonlijke situatie een manier om met kanker om te gaan. Praten kan bij Sigrid’s Garden. Met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt, maar ook met deskundige vrijwilligers. U kunt er uw twijfels delen en uw zorgen.
6. Melkvaart Buurtpreventie
Makkum heeft op korte termijn zeker 10 à 12 nieuwe en goed bereikbare AED’s nodig om bij calamiteiten mensen met hart gerelateerde problemen door onze AED hulpverleners efficiënt geholpen kunnen worden.
7. SamenLoop voor Hoop Coevorden
We gaan 24 uur wandelen om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. Die 24 uur is representatief voor de strijd die mensen met kanker aangaan, 24 uur per dag.
8. St. Fietsen alle Jaren Harderwijk
Iedereen heeft recht op wind door zijn haar. Op herinneringen die opkomen als je langs bekende plekken fietst. Wij nemen kwetsbare of niet meer mobiele mensen mee voor een fietstochtje in een riksja.
9. St. Langs de Zijlijn
Aandacht voor kinderen die te maken krijgen met kanker in het gezin. De impact is enorm, ze worden geconfronteerd met een nieuwe thuissituatie en zijn hierop niet voorbereid. Wij vragen aandacht en stimuleren dat er vroegtijdige ondersteuning
komt.
De stemronde van 2018 loopt van 29 oktober tot en met 30 november.
Wie wint de cheques ter waarde van € 1.500,- ? Laat uw stem meetellen. Kijk hiervoor op onze Facebookpagina of de Facebookpagina van Univé.

Emmen, 28 oktober 2018

Stichting “de Nachtwacht van Emmen” juicht het initiatief van galeriehouders Ingo Leth en Erik Knegt toe om met ouderen de banken in het Rensenpark op te knappen. Zo wordt het park nog mooier dan dat het nu al is.
Voor veel Emmenaren is daar waar de oude dierentuin was gevestigd een dierbare plek. Gewoon lekker wandelen in het prachtig aangelegde park, binnen lopen bij de galeriehouders, even uitrusten op een mooi bankje of een kop thee drinken bij het Engelse theehuis Twessers.
Vanaf januari 2019 kunt u daarnaast ook een kijkje nemen in het Savannehuis. U ziet dan amateur schilders aan het werk die met elkaar, en onder begeleiding van professionals, een replica van de Nachtwacht schilderen. Het project zal ongeveer 2 jaar in beslag nemen. Tevens is er in de voormalige giraffenstal een galerie gevestigd waar de amateurschilders hun werk tonen. Wij zijn vanaf medio januari geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Emmen, 13 oktober 2018

Nog steeds wordt er “achter de schermen” flink gewerkt aan de voorbereidingen voor het schilderen van de Nachtwacht van Emmen. Schilders en andere vrijwilligers staan te popelen om te starten en dat geeft ons een extra boost om nog harder door te werken aan deze voorbereidingen.

Emmen, 7 oktober 2018

Beste Vrijwilligers
van de stichting “de Nachtwacht van Emmen”
Inmiddels hebben we een grote lijst met vrijwilligers en daar zijn we erg blij mee. Op dit moment zijn we druk doende met het ontwikkelen van een planningsysteem waarbij we alle wensen van alle vrijwilligers willen respecteren. Het is daarom ook van belang dat je de e-mail die je als vrijwilliger recent hebt ontvangen van Fokke Wester, projectleider stichting “de Nachtwacht van Emmen”, invult en retour stuurt aan:

projectleider@denachtwachtvanemmen.nl
of
info@denachtwachtvanemmen.nl

Alle vrijwilligers die zich op de Uitmarkt van Emmen hebben opgegeven hebben al eerder een e-mail ontvangen waarin we vragen wat jouw wensen zijn ten aanzien van de dagen, dagdelen en frequentie waarin jij je wilt inzetten voor het samen realiseren van “de Nachtwacht van Emmen”. Heb je deze e-mail nog niet ingevuld retour gestuurd? Doe dit dan alsnog zo snel mogelijk.
We zijn nog op zoek naar 2 vrijwilligers die maandroosters willen maken voor de schilders en voor de gastdames/heren. Lijkt dit je iets………….aarzel dan niet en stuur even een PBtje of een berichtje via de website: http://www.denachtwachtvanemmen.nl

Emmen, 24 september 2018

Opnieuw heeft iemand zich aangemeld als vrijwilliger. Deze enthousiaste dame heeft zich opgegeven als schilder en als gastdame. We zijn super blij met iedere aanmelding dus aarzel niet en meld je aan!

Emmen, 23 september 2018

De website is bij Google aangemeld en daardoor beter vindbaar.

Emmen, 17 september 2018

Dank je wel Ate Bontjer, senior consultant/director X-Interactive internetdiensten b.v., voor je hulp en support 👍bij onze website http://www.denachtwachtvanemmen.nl en onze web-mail 💻info@denachtwachtvanemmen.nl.  Dankzij de hulp en vakkennis van Ate doet de link naar onze Facebookpagina @nachtwachtvanemmen het nu ook.

Emmen, 9 september 2018

De Uitmarkt in Emmen was een groot succes. Het weer was prachtig en er heerste een gezellige sfeer in het Rensenpark. Veel mensen hebben Rembrandt anno 2018 aan het werk gezien. We hebben folders uitgedeeld, mensen gesproken en een groot aantal enthousiaste belangstellenden heeft zich opgegeven als vrijwilliger.

Emmen, 6 september 2018

Zaterdag 8 september staan wij op de Uitmarkt in Emmen. U vindt onze stand nabij het Savannehuis en Toolbox. Rembrandt anno 2018 kunt u daar aan het werk zien. Wij informeren u graag over het project. Tevens zijn wij op zoek naar vrijwilligers en sponsoren. Op de Uitmarkt kunt u zich direct aanmelden als vrijwilliger of sponsor, maar uiteraard kunt u dit ook later nog doen door een e-mailtje te sturen naar info@denachtwachtvanemmen.nl . Wij zijn u bij voorbaat zeer erkentelijk voor uw aanmelding.

Emmen, 9 augustus 2018

Voor iedereen die het telefonisch interview met Fokke Wester in het programma “Tussenstation” van Paula Keizer op radio ZO34 heeft gemist of nog eens wil beluisteren verwijs ik u naar onze Facebookpagina.
radio ZO34

Emmen, 2 juli 2018

Gisteravond was de finale avond van de Rabobank Clubkas Campagne in de Rabozaal van het Atlas Theater in Emmen. Tot het einde toe was het spannend hoeveel stemmen we zouden hebben opgehaald. Het aantal was bescheiden, maar we zijn absoluut blij met het daaraan gekoppelde bedrag van 189,20 euro. Dank voor het stemmen op de Nachtwacht van Emmen.

 

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close